Dreammoko knap 2e in Prix de Sélection – Groupe 1

By on maart 4, 2017

De Prix de Sélection is verrassend gewonnen door Discours Joyeux met Damian Bonne. Na de start van deze laatste Groep 1 koers van dit winterseizoen op Vincennes voor 4, 5 en 6-jarige paarden, eiste Gabriele Gelormini met Dreammoko meteen de koppositie op om zich pas in de laatste meters gewonnen hoeven te geven.

Dit was de eerste keer dat Dreammoko op het hoogste niveau acte de presence gaf, en hoe! De uiteindelijke toptijd van 1.11.5 over 2175 meter op een zeer natte baan spreekt boekdelen. Het was jammer dat hij in het zicht van de haven nog voorbij werd gestreefd door een prima finishende Discours Joyeux anders zou Dreammoko de primeur hebben gehad om de eerste nakomeling van Timoko te zijn die een klassieker zou hebben gewonnen. Maar gezien de ontwikkeling van Dreammoko dit jaar is dat slechts een kwestie van tijd!

De tweede plek leverde maar liefst 60.000 euro op en daarmee staat de totale winsom van Dreammoko ineens op 155.000 euro. Bovendien is Dreammoko van eigenaren Jan Stins en Paul van Klaveren en trainer Richard Westerink, nu ook officieel dekhengst in Frankrijk geworden, daarvoor was een klassering bij de eerste drie aankomenden in een Groep 1 koers een vereiste. Daarmee heeft hij papa Timoko toch een mooie primeur bezorgd!

Bekijk hieronder de video van koers:
 

 
uitslag-selection-2017
 
selection20171
 
discours

Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>