Dreammoko in de Gran Premio Lotteria, lees de voorbeschouwing van Kirsten Petersen

By on april 30, 2018

Favorieten: Urlo Dei Venti, Timone EK, Dreammoko, Vivid Wise As, Dante Boko
Kanshebbers: Sharon Gar, Tamure Roc, Arazi Boko
Outsiders: Shadow Gar, Rod Stewart, Trendy OK, Skyline Dany, Rue Varenne Dany

Urlo Dei Venti is getransformeerd in een compleet koerspaard en bewees dit in de Prix de Luxembourg door te winnen in 1’10’6 over 2100m en derde te eindigen in de Prix Marcel Laurent (achter Carat Williams en Day Or Night In) in 1’11’4 / 2100m.

Urlo Dei Venti kan zowel snel starten en finishen, wat natuurlijk een must is in Italië. Als een originele Italiaan zal hij geen problemen hebben met de baan en manier van koersen. Het enige minpunt voor Urlo Dei Venti is het startnummer. Met nummer 6 in de serie heeft hij enigszins zwaar geloot met snelle starters aan zijn binnenzijde. Eerdere koersen wezen echter uit dat dit weinig problemen oplevert voor de hengst, een ritje die begint in het 5e spoor is vaker omgezet in een klinkende overwinning. Zal gereden worden door Enrico Bellei, die een behoorlijke naam heeft op de italiaanse drafbanen en vaak grote koersen op zijn naam schrijft. (zoals Lotteria 2017 met Timone EK)

Timone EK is het beste Italiaanse paard op het moment. Hij heeft verschillende groep 1 koersen gewonnen in zijn favoriete land. Daaronder valt ook de Gran Premio Lotteria 2017 in een koersrecord van 1’10’5 / 1600m. (Destijds gereden door Enrico Bellei). Werd in zijn laatste koers met een neus verslagen door Tamure Roc. Zal nu scherper aan de start verschijnen en zoals altijd meedoen om de winst in zowel serie en finale. Zal gereden worden door Roberto Andreghetti.

Met nummer 1 in de serie heeft DREAMMOKO de loting gewonnen, als de enige favoriet in alle series die mag starten met een nummer onder de 5. Dreammoko is een zoon van de legende Timoko, die vorig jaar ook in de Lotteria startte. Timoko maakte er een solo van in de serie en Dreammoko kan mogelijk het zelfde doen in zijn serie mits hij goed van start is. Dreammoko houdt net als zijn vader Timoko om over de korte afstanden te koersen en komt hier dan ook het beste tot zijn recht. Tijdens het weekend van Elitloppet 2017 verscheen Dreammoko in een sprint koers voor 4-jarigen met Björn Goop, die tijdens de Lotteria ook plaats zal nemen achter Dreammoko. Tijdens het Elitloppet weekend kwam Dreammoko door het slechte startnummer 8 laatste te liggen in een lang gerekt veld. Door een fenomenale laatste 500 meter in 1’05’5 finishte de Timoko zoon op een verdiende 3e plek, niet ver verwijderd van de nummer 1 en 2 .

Dreammoko is sinds zijn 4 jaar de top van de D-Generatie en heeft verschillende grote namen al achter zich gelaten. Zo versloeg hij in de Prix de Selection Carat Williams, in de Prix Phaeton Dijon en Django Riff en in de geweldige Kymi Grand Prix finishte Dreammoko 3e, hier versloeg hij onder andere Up and Quick. Door zijn finish speed haalde Dreammoko van een verslagen positie bijna zijn vader Timoko (1’11’1) en Carabinieri (1’11’0) bij om te finishen in 1’11’3 /2100m. Dreammoko is een tijdje uit de top geweest door wat problemen, maar in zijn laatste koers op Vincennes ( Prix Henri Levesque) liet hij de mensen die twijfels gekregen hadden weten dat hij nog steeds tot het hoogste level behoord. Dreammoko finishte in een geweldige 1’07’2 in de laatste 500 meter en leek met meer ruimte nog tot meer in staat te zijn geweest. Er vanuit gaande dat hij sinds deze dag verder gegroeid is behoord Dreammoko tot de favorieten van dit veld.

De Italiaanse baan zal niet direct in het voordeel zijn door zijn franse roots. Maar Napels (Agnano) is een duidelijk grotere baan dan de baan Bologne waar Dreammoko zijn eerste Italiaanse ervaring kreeg (hier finishte de vos als derde met Gelormini). Hij kan zowel van kop af koersen als vanuit het veld. Wanneer in goede vorm is Dreammoko moeilijk om te passeren.
 
gran-premio-lotteria-2018
 
Dante Boko zal voor het eerst op de Italiaanse bodem verschijnen, voor sommige paarden kan dit een probleem zijn omdat de banen verschillen van de banen in de rest van Europa. Dante Boko is een geweldig paard met een fijn stukje speed die hij hier goed kan gebruiken. Wanneer hij de kop heeft is hij vaak niet te passeren. Het nummer achter de auto (6) kan hier echter een stokje voor steken. Kan ook vanuit het veld koersen maar met tegenstanders als Timone EK heeft hij een zware taak voor zich. Liep een formidabele koers tegen Day Or Night In in zijn laatste koers, waar hij deels achter de koploper en deels in het dodenspoor naar een tweede plek snelde, een halve lengte verwijderd van de win. Heeft laten zien dat hij in de juiste vorm verkeerd en moet normaliter mee doen om een finale plek te bemachtigen. Heeft geen enkel probleem met 2 koersen op een dag. Zal gereden worden door G.P. Minnucci.

Vivid Wise As is deze winter getransfereerd naar de stal van Guarato en dit heeft hem op een nieuwe ladder gezet. Hij heeft een goede paar koersen achter de rug en heeft verschillende keren laten zien dat hij een venijnig eindschot heeft (3e in Prix de Platteau du Gravelle en 2e in zijn laatste koers in Italië, in beide koersen lag hij op een verslagen positie). Het startnummer in de serie is mogelijk nadelig als de vijf starters aan zijn binnenkant snel zullen starten. Wanneer hij een goede positie krijgt is Vivid Wise As erg gevaarlijk voor plek 1 en 2 in zowel serie en finale. Zal worden gereden door Edoardo Loccisano.

Tamure Roc is in goede vorm en versloeg Timone EK in zijn laatste koers met een neus. Hier had hij wel geluk met het lage tempo onderweg en de springende Dijon in de laatste 100m. Tamure Roc is een goede sprinter en een kanon achter de startauto. Hierdoor heeft hij de kans om Dreammoko te verslaan in de eerste 500 meter. Wel geeft de hengst 9/10 keer weer af. Wanneer Tamure Roc een goede rug weet te bemachtigen is hij erg gevaarlijk voor het kwartet in de serie. Zal worden gereden door Santo Mollo.

Sharon Gar is terug in Italië na zijn Franse campagne. Was natuurlijk verschrikkelijk goed in Frankrijk met 3 wins in 5 starts en zal niet onderschat mogen worden. Heeft dit jaar duidelijk progressie gemaakt en weet erg goed waar die finish-line is. Had aardig wat pech in zijn eerste koers terug in Italië waar ze het dodenspoor kreeg toebedeeld. Lijkt nog steeds in uitstekende vorm te zijn, met een betere koers is ze erg gevaarlijk. Zal gereden worden door J.P Monclin.

Arazi Boko is geen vreemde meer op de Italiaanse banen en is bekend met de sprintkoersen. Arazi won op 1 april een sprint koers in 1’11’1 wat aangeeft dat hij een paard is waar opgelet zal moeten worden in de eliminatie. Heeft in Italië wel gekoerst tegen een lager level paarden en kreeg wat problemen tegen de big boys in de Prix Costa Azzurra (gewonnen door Tamure Roc, 2e Timone EK) Kan deze misstap hier goed maken en het nummer 2 achter de start auto bied gelijk kansen. Hij zal vroeg voorin te vinden moeten zijn en de koers vanaf hier moeten leiden. Moet ten alle tijden alert zijn voor Sharon Gar en Vivid Wise As. Zal worden gereden door Alessandro Gocciadoro.

Kirsten Petersen
 
kirsten-petersen

Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>