Timoko wint ook zijn laatste race op Enghien

By on juli 2, 2017

8 jaar geleden op 3 augustus 2009 begon de carriere van Timoko met een overwinning in Enghien-les-Bains in de Prix De La Porte De Choisy. Een koers voor 2-jarige paarden over 2150 meter met Richard Westerink op de sulky. Timoko tikte als eerste aan in een tijd van 1.19.0 voor Jean-Michel Bazire met Tricolore Sport in 1.19.1 en Pierre Vercruysse Met Talismano Plessis in 1.19.4.

Zaterdag 1 juli 2017, in zijn 100ste koers, won Timoko in Enghien voor de 2e keer (1e keer in 2013) de Prix De Washington. Met zijn overwinning in zijn eerste koers verdiende hij destijds 15.500,- euro. Inmiddels bedraagt zijn totale winsom 4.925.731,- euro, oftewel een indrukwekkend gemiddelde van 49.257,- euro per start.

Gezien de leeftijdsgrens van 10 jaar in Frankrijk was dit de laatste keer dat Timoko op Enghien heeft gelopen. Maar wat een afscheid in stijl met zijn 35ste overwinning in 100 koersen. Na de start pakte Timoko meteen de koppositie om gedurende de race er totaal geen misverstand over te laten bestaan wie al jaren de snelste draver van de wereld is.

De verrassende Venkatesh, slim gereden door Dominik Locqueneux, werd knap tweede voor Cash Gamble met Franck Nivard. Timone EK die Timoko op 1 mei van dit jaar nog had verslagen in de finale van de Gran Premio Lotteria te Napels, kwam slechts als zesde over de finish.

Voor Timoko staan er nog 2 koersen op de agenda in Frankrijk dit jaar. Op 26 augustus in Cagnes-sur-Mer en 9 september op Vincennes in de UET Masters waar hij mogelijk Bold Eagle treft. Zet deze data in je agenda!

Bekijk hieronder de video van de Prix De Washington 2017 en geniet van de prachtige fotoreportage.
 

 
uitslag-prix-de-washington-2017
 
finishfoto-enghien
 
washington-timoko-enghien-1
 
enghien-timoko-1
 
naar-start-enghien
 
enghien-naar-huldiging
 
bij-huldiging
 
richard-paul-bjorn
 
feestje-enghien-washington-2017
 
alain-le-tutour
 
zandloop-enghien
 
stal-enghien
 
stal-kjiken
 
richard-tineke-enghien
 
richard-enghien
 
bg-wijzen
 
heining

Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>